Posts

Showing posts from 2014

mission imPossible

Image
salam 11 syawalsalam sejahtera ke atas junjungan mulia Nabi Muhammad SAW
alhamdulillah  dah sebulan lebih dah cuti university dah sebulan lebih dah, exam dah habis result official pun dah dapat cuti yang pada awalnya dirasakan tidak tahu nk buat apa sudah pun berlalu sebulan lebih dan cuti kali ini tidak terbuang begitu sahaja alhamdulillah <3 <3 <3
ilmu, masa, tenaga & idea orang muda(pemuda/pemudi/mahasiswa/mahasiswi) merupakan harta yang sangat berharga di usia ini kelak akan menyesal tidak terhingga

syawal 1435H

Image
salam lebaran
memohon kemaafan

hari ni dah 11 syawal
dah start puasa 6 dah ke?

alhamdulillah tahun ini diberi keizinan oleh Allah utk terus thabat berada di bumi anbiya' ini menyambut ramadhan & syawal yang penuh barakah

bulan ramadhan bulan tarbiyah
moga kita keluar daripadanya dengan penuh ketaqwaan & tidak tergolong dalam kalangan orang2 yang terlaknat, yakni orang yang tidak mendapat pengampunan mahupun tergolong dalam golongan orang2 yang rugi, iaitu orang yang kembali kepada keadaan yang asal sebelum memasuki bulan Ramadhan dan hanya merebut ganjaran pahala...
moga ketaqwaan yang diperoleh dapat memelihara diri kita sehingga kita bertemu semula di bulan Ramadhan yang akan datang...amin



hehe...tazkirah kejap
saya ni xpandai bg tazkirah di hadapan orang...hatta di dalam usrah sendiri..
klu usrah dengan adik2 ok la plak...
hmmm...perasaan inferior masih lagi menghantui...
hoho

end of 3rd year

Image
bismillah walhamdulillah ^_^

lame gilerrr xupdate blog ni..haha
bz la katakan...
erk...bz la sgt...malas pun aderr jgk

hmm...nmpak gaya bahasa & tulisan mcm kali ni sempoi je..
ke x?? hehe..perasan je lebih

setelah berfikir, memikir & terfikir
pasal apa saya buat blog ni (waktu first year)
waktu tu nk kongsi ilmu & pengalaman 
yup...nk kongsi pengalaman
dan saya suka untuk berkongsi pengalaman
juga untuk mengabadikan kenangan zaman mahasiswa perubatan di Mesir ni...
huhu...
mcm relax je duk sini..
klu dkt Mesia, memanjang je study...24/7