Thursday, August 7, 2014

mission imPossible

salam 11 syawal
salam sejahtera ke atas junjungan mulia Nabi Muhammad SAW

alhamdulillah 
dah sebulan lebih dah cuti university
dah sebulan lebih dah, exam dah habis
result official pun dah dapat
cuti yang pada awalnya dirasakan tidak tahu nk buat apa sudah pun berlalu sebulan lebih
dan cuti kali ini tidak terbuang begitu sahaja
alhamdulillah <3 <3 <3

ilmu, masa, tenaga & idea orang muda(pemuda/pemudi/mahasiswa/mahasiswi)
merupakan harta yang sangat berharga di usia ini
kelak akan menyesal tidak terhingga

syawal 1435H

salam lebaran
memohon kemaafan

hari ni dah 11 syawal
dah start puasa 6 dah ke?

alhamdulillah tahun ini diberi keizinan oleh Allah utk terus thabat berada di bumi anbiya' ini menyambut ramadhan & syawal yang penuh barakah

bulan ramadhan bulan tarbiyah
moga kita keluar daripadanya dengan penuh ketaqwaan & tidak tergolong dalam kalangan orang2 yang terlaknat, yakni orang yang tidak mendapat pengampunan mahupun tergolong dalam golongan orang2 yang rugi, iaitu orang yang kembali kepada keadaan yang asal sebelum memasuki bulan Ramadhan dan hanya merebut ganjaran pahala...
moga ketaqwaan yang diperoleh dapat memelihara diri kita sehingga kita bertemu semula di bulan Ramadhan yang akan datang...amin



hehe...tazkirah kejap
saya ni xpandai bg tazkirah di hadapan orang...hatta di dalam usrah sendiri..
klu usrah dengan adik2 ok la plak...
hmmm...perasaan inferior masih lagi menghantui...
hoho

end of 3rd year

bismillah walhamdulillah ^_^

lame gilerrr xupdate blog ni..haha
bz la katakan...
erk...bz la sgt...malas pun aderr jgk

hmm...nmpak gaya bahasa & tulisan mcm kali ni sempoi je..
ke x?? hehe..perasan je lebih

setelah berfikir, memikir & terfikir
pasal apa saya buat blog ni (waktu first year)
waktu tu nk kongsi ilmu & pengalaman 
yup...nk kongsi pengalaman
dan saya suka untuk berkongsi pengalaman
juga untuk mengabadikan kenangan zaman mahasiswa perubatan di Mesir ni...
huhu...
mcm relax je duk sini..
klu dkt Mesia, memanjang je study...24/7

Saturday, November 23, 2013

bina jati diri, bina keyakinan diri

bismillah...

alhamdulillah, harini saya diberi sedikit kesempatan utk mencoret sedikit pengalaman disini setelah beberapa bulan blog ini dibiarkan tanpa selia..huhu ^^

suka utk saya berkongsi sedikit pengalaman. moga terhindar dari sifat2 mazmumah sperti ujub, sum'ah, takbur dan riak yg merupakan pengapus segala amal kebajikan yg dilakukan..



chan!! huhu...atas tu gambar banner AHLAN'13 PCS...tapi bukan sy yg design ye..^^
yg bawah tu pula gambar barisan eksekutif & ajk pelaksana...tak cukup semua sebenarnya..
dan utk makluman..peserta ktorg tahun ni, cuma 27org shj...huhu
22org(11ikhwah+11akhawat) drpd negeri kedah dan 5org dari n9(2ikhwah+3akhawat)
ajk yg lbih drpd peserta...^^

utk ahlan kali ini, sy ditaklifkan sebagai timb eksekutif mknn & jamuan..
n ktorg masak sndiri ^^...ikhwah yg masak actually...akhawat cuma tlg potong, sedia bahan, jamu vip..

bg sy..tempoh sebelum ahlan ini agak mencabar...huhu
bbrapa perkara berlaku dlm jangka masa yg dekat, agak menekan diri
bukan apa...waktu ni, sy bukan shj perlu fikir pasal ahlan shj...tp, juga pasal MC, then kna design bbrapa poster dgn due datenya esok/mlm itu juga(hari yg diminta)
huh huh huh..
minggu tu rasa mcm xcukup nafas...tercungap-cungap fikirkan hal tu waktu tu
waktu ni la pentingnya pengurusan stress
waktu ni la rasa nk dekat diri pada Allah...(xbetul ni, xkira susah atau senang, tetap kena dekatkan diri pada Allah ^^)
dgn belum buat persediaan utk ke kelas pd keesokan hari...sbb hari tu hari minggu
so, waktu ni la nk settle habis2an kerja2 proksi

Sunday, September 29, 2013

berehat sebentar

bismillah

Alhamdulillah...perjumpaan bersama pihak penaja telah selesai. Dah dengar dah pun amanat dari Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (KPPA) Tan Seri Zabidi. Kesimpulan yang dapat dibuat...sambung saja di Mesir..keselamatan atas tanggungjawab sendiri. Tan Seri sendiri mengaku perjumpaan ini diadakan atas dasar memikirkan perasaan ibu bapa yang riasukan keselamatan anak2 di Mesir. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...