His plan is always the BEST!

Dari sehari...
Menjadi seminggu..
Kepada 2 minggu..
.
Dan akhirnya cukup sebulan
Menamatkan pengajian selama 6 tahun setengah sebagai pelajar perubatan di bumi bertuah, Mesir 
Keputusan peperiksaan akhir Tahun 6 pun masih belum keluar lagi.
Dengar kata esok akan keluar result...Doakan ye!
.
Selama sebulan itu lah..
Try to figure out what to do next in my life, while waiting for housemanship placement
Niat & plan dah ada dah sebelum nak balik haritu..
Tapi hakikatnya, to walk the talk is completely different..
Prepare to face the real world
There are so many obstacles that you have to overcome..
.
Terutamanya diri sendiri la kann..
.
Plannya memang banyak..
- Nak baca buku2 yang adik2 baru beli dekat ekspo buku lepas
- Nak study sket2 psl medik as HO preparation
- Nak tlg umi ayah dkt rumah
- Nak pandai drive
- Nak jana duit/kerja
- Nak jadi medical volunteers
.
.
Tapii..apa yang berlaku hehee
Macam biasa la..common people
Macam la rajin sangat la nak duduk mengadap buku lagi kan..
Minat membaca dah menurun = malas membaca  *erk u not supposedly to be like that-no-no*
.
Last2 mengadap laptop 24/7 tgk cerita 
Sampai dah bosan, tak tau nak buat apa...
Nak keluar rumah pun, takde kawan & tujuan utk keluar rumah
Memerap la kejap jadi anak gadis pingitan kejap hihii
Nak buat future planning pun, mcm takde hala tuju
.
.
Rasanya dalam Jan minggu ke 2/3 kut baru rajin nak tgk umi menjahit..
Tolong sambung buat projek jahit bedsheet
.
Lepas tu terus belajar buat beg
Dah konfiden sket..tu yang try nak buat jual tuu
.
.
Alhamdulillah setakat ni dah dapat buat 


- Hetal Backpack
- Backpack Jeans
- Kate Speedy Bag


No matter how it goes
Keep moving
Either fall or rise
Keep rising and move forward
Everything has it's beginning
And the beginning is never easy!
Cheeer up!

Comments

Popular posts from this blog

Melawan LEMAH SEMANGAT

Sungguh, Aku Teramat Sangat Bersyukur (Bah 1)

Apakah Hukum Doktor Wanita Merawat Pesakit Lelaki?