Tuesday, October 23, 2012

78 - 13 = ??

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang... :D
Alhamdulillah...

78 - 13 = ??
^^, apa maksud entry ni ea..??
huhu... xda maksud yg special pun...
78 = 78 bulan tempoh pengajian kuliah perubatan dkt mesir.. = 6 1/2 tahun
lama tuh...itu pun klu x tersangkut...
13 plak?? 
alhamdulillah, dah 13 bulan saya berada di mesir..eh, chup..hari tu dah balik Malaysia 1bulan...kiranya pengalaman duk mesir 12bulan je lah...

ni kawasan bawah rumah...
malam2, bising dgn budak2 arab main pingpong+pool


subjek tahun 2, xbanyak bezanya..
a continuation from 1st year.. tahun pre-klinikal utk bina hard core utk tahun klinikal nnt...huh
kena mantap dulu 1st year dgn 2nd year nih...
tapi, result final exam baru2 ni mcm xbest jer... :(
alhamdulillah, dapat naik tahun..


huhu...besa-besa ja kan, markah saya...banyak main sangat.. ;p
apa2 pun...dah naik tahun 2 ni, semuanya mesti diperbaharui...
persiapkan diri utk memikul amanah yang semakin bertambah..
doakan ea :D



GwF~ Towards Mumtaz Community pun dah pergi...
^_^ macam-macam yang senior kongsi...
ada seorang genius...ada yang baca buku sampai hampir terjatuh tangga...dan ada yang berulang jauh setiap hari menempuh 'zahmah' *jln jam*
semuanya best student batch...subhanallah...


skull pun dah beli...kena rajin study :D
anatomy ada 6buah buku..head&neck(part1+2), abdomen, neuroanatomy, abdomen, pelvis, special embryology...
physiology, biochemistry & histology pun sama...
totally double from the 1st year...macam mana la waktu 3rd year upward plak...huhu..
apa2 pun..dah ada senior lain yang berjaya dengan cemerlang...macam mana plak dengan diri ini..??
huhu...TOHIRAH boleh!! chaiyok!! :D doakan ea..


lagi 2,3 hari lagi dah nak raya... :D
tahun ni tahun kedua sambut raya haji di perantauan... merasa lagi daging unta..
tahun ni saya masih belum buat korban...kondisi kewangan tidak mengizinkan...
xapelah...niat dah pasang... tahun2 depan, insyallah
~sirah disusuri, tadhiyyah dihayati..

sejauh mana kita menghayati konsep tadhiyyah ini..??
nak tadhiyyah apa??
masa, tenaga, duit, jiwa & diri
untuk ISLAM tercinta... hidup mati kerana ALLAH AZZA WAJALLA

belajar kerana Allah
jadi doktor kerana Allah
berukhuwah kerana Allah
bekerja kerana Allah
berpersatuan kerana Allah
bermasyarakat kerana Allah
berumah tangga kerana Allah
berjaulah kerana Allah
bermain kerana Allah
berhibur kerana Allah
~Allah...indahnya hidup ini andai setiap gerak geri keranaMU, YA ALLAH


p/s: SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1433H ~.~
semoga kita dapat mengambil istifadah daripada pengorbanan Nabi Ibrahim bersama anaknya Nabi Ismail..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...